27. 4. 2024   |   svátek má Jaroslav
 

Kapustová krémová polévka

Název Množství a jednotka
kapusta 1/2 hlávky
brambory 2 ks
smetana ke šlehání 1 ks
špek 20 g
sůl
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)


Jednoduchá, ale velmi chutná polévka.



Postup
Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a na másle orestujeme. Přidáme nakrájenou kapustu a na kostičky nakrájené brambory, zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme a vaříme asi dvacet minut - až jsou brambory i kapusta měkké. Přidáme smetanu a povaříme ještě pět minut. Na talíř můžeme nastrouhat uzený sýr, ale není nutné, je uveden spíše pro vegetariány.

Hubnutí - vynecháme špek a místo smetany dáme mléko.
Vegetariáni - vynecháme špek. Místo něj můžeme nastrouhat 50g uzeného sýra.


 


RECEPTY

Lehký bramborový salát s medvědím česnekem

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Pravé slovenské halušky

Postup: Halušky:Brambory na halušky jsou nejlepší spíše starší a více škrobovité, varný... zobrazit recept

RECEPTY

Jablkovo-ořechový moučník

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáme všechny přísady, nakonec lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Střapáči

Postup: Na vále smícháme všechny sypké přísady, uprostřed uděláme důlek, vklepneme do... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové věnečky

Postup: Ze všech přísad na vále vypracujeme těsto a necháme v lednici alespoň dvě... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...